Wortel en quinoa muffins

+ 3 Jaar | Moeilijkheidsgraad:  ★ | 1 uur (Bereiding: 40 min - Kooktijd: 20 min)

Benodigdheden

Voor ongeveer 6 muffins

  • 50 g rauwe quinoa (of 150 g gekookte quinoa)
  • 100 g geraspte wortelen
  • Bieslook
  • 3 eieren
  • 125 g kwark/plattekaaas
  • 50 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zonnebloempitten
  • zout en peper

En ook:

CiseauxPinceauFeutreColle


Plus Het pedagogische +punt

Creatief koken


Stappen

    Quinoa koken:
  • Was en laat de quinoa uitlekken. Dompel het in het water dat aan de kook is gebracht. Tel 10 minuten kooktijd als het water weer aan de kook komt, haal dan van het vuur, dek af en laat de quinoa 15 minuten zwellen.

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Knip in een slakom de bieslook met een schaar fijn. Voeg 3 eieren, de geraspte wortelen en 100 g kwark/plattekaaas toe. Voeg zout en peper toe en meng tot je een gladde pasta hebt.
  • Voeg de quinoa, bloem, 1 theelepel bakpoeder, paprikapoeder en een flinke handvol zonnebloempitten toe.
  • Vul de vormpjes tot de helft en leg een theelepel kwark/plattekaaas in het midden. Bedek vervolgens met het mengsel tot de bovenkant van de vormpjes.
  • Bestrooi met zonnebloempitten.
  • Zet 20 minuten in de oven en laat afkoelen voor het opdienen.

In combinatie met een groene salade zullen deze originele muffins een sensatie zijn!

  • FC xxxxxx - xxxxxx - et1
  • FC xxxxxx - xxxxxx - et2
  • FC xxxxxx - xxxxxx - et3
  • FC xxxxxx - xxxxxx - et4

Een Wesco realisatie | www.nl-wesco-eshop.be

Mijn laatst geziene artikelen
.
Search engine powered by ElasticSuite